2023 Aidatları, Çalışma Kartları Dağıtımı, Kart Başvurusu

  • Anasayfa
  • 2023 Aidatları, Çalışma Kartları Dağıtımı, Kart Başvurusu
image
  • 20 Mart 2023
  • Duyuru

Oda aidatları:

Bildiğiniz gibi eylemli ya da eylemsiz rehberlerin Oda aidatlarının en az yarısını Ocak ayı içinde ödeme zorunlulukları bulunmaktadır. Dilerseniz tek seferde Ocak ayı içinde tamamını, dilerseniz ilki Ocak ayı içinde, kalan yarısı en geç 30 Haziran tarihine kadar ödenmek üzere iki seferde de ödeyebilirsiniz. Süresi içinde ödenmeyen aidatlara yasal gecikme faizi uygulanmaktadır. Aidat ödeme seçenekleri aşağıdadır. 

2023 yılı aidatları:

Eylemli rehber aidatı: 1.945 TL

Eylemsiz (çalışma kartı olmayan) rehber aidatı: 389 TL

Aidat ödeme seçenekleri:

- Odamızda banka ya da kredi kartınızla aidat ödemesini gerçekleştirebilirsiniz. Odamızda nakit ödeme alınmamaktadır.

- Veya Banka hesabımıza havale/EFT ile yapmak isterseniz: Hesap Adı: İstanbul Rehberler Odası Garanti Bankası Elmadağ Şubesi (Şube Kodu: 234), İBAN: TR 760006200023400006299400 

- Veya online güvenli ödeme: https://iro.org.tr/aidat-ode   

Geçmiş dönemden aidat borcunuzun olup olmadığını öğrenmek için muhasebe@iro.org.tr adresimize mesaj gönderebilirsiniz. 

 

2023 çalışma kartı dağıtımı:

Çalışma kartları TUREB tarafından başvuru sırasına göre gruplar halinde basılarak Odamıza gönderilmektedir. Kartı Odamıza ulaşan üyelerimize SMS göndererek bilgi vermekteyiz. Lütfen SMS mesajlarınızı takip ediniz. Kartlar geldikçe SMS göndermeye devam edeceğiz. SMS aldıktan sonra eski çalışma kartınızı iade ederek, henüz ödemediyseniz aidatınızı ödeyerek yeni kartınızı alabilirsiniz. Odamıza gelme imkanınız yoksa, eski kartınızı iade etmek kaydıyla, bu işlemleri bir yakınınız aracılığıyla veya kargo yoluyla da yapabilirsiniz. Kargo talebinizi ve kargolanmasını istediğiniz adresinizi iro@iro.org.tr adresimize iletmeniz gerekmektedir. Sözlü taleplerde veya kendiliğinden kargo işlemi yapılamamaktadır. Çalışma kartınızı alabilmeniz için eylemli rehber aidatınızı ödemiş olmanız gerekmektedir.       

 

Mevcut 2022 kartlarının geçerliliği 31 Ocak'ta sona ermiştir. 

 

Eylemsiz rehberler: Fiili olarak turist rehberliği mesleğini icra etmeyecekseniz, eylemsiz rehber aidatını ödemeniz yeterlidir.  

 

2023 çalışma kartı başvurusu: Henüz çalışma kartı başvurusunda bulunmadıysanız ve 2023 yılı için eylemli olmayı, rehberlik yapmayı, tura çıkmayı planlıyorsanız rehber.tureb.org.tr adresli RBS hesabınızdan kart başvurunuzu dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. Kart başvurunuzu yapana kadar 2023 yılı için kayıtlarda "eylemsiz" olarak yer alacaksınız. TUREB kart ücreti olan 323 TL'yi RBS sayfanızdan online olarak almaktadır.    

 

Odamız hafta içi günlerinde 09:00-18:00 arasında kesintisiz açıktır, Cumartesi ve Pazar günlerinde kapalıyız. İş ve işlemler Cihangir Mahallesi Soğancı Sokak No:3 Kat:1 Cihangir Beyoğlu (Taksim İlkyardım Hastanesi’nin karşısındaki sokakta) adresimizde yapılmaktadır. 

 

2023 Çalışma Kartı Başvuruları

2023 yılı çalışma kartı başvuruları online olarak TUREB RBS üzerinden, rehber.tureb.org.tr adresli RBS hesabınızdan devam etmektedir. Kart ücreti olan 323 TL de başvuru esnasında sayfadan, yine online olarak TUREB'e ödenmektedir.

Mevcut 2022 yılı kartlarının geçerliliği 31 Ocak 2023 tarihinde sona ermiştir. 

Kart başvuruları yıl içinde de devam edecektir, bir "son başvuru tarihi" bulunmamaktadır. Yeni kartınız, başvurudan itibaren yaklaşık 10 gün içinde Odamıza ulaşmaktadır, bu nedenle eylemli rehber olacaksanız; kart başvurunuzu erken yapmanız önerilmektedir.  

Kartınız TUREB tarafından basılıp Odamıza iletildiğinde SMS yoluyla size bilgi vereceğiz. 2023 kartınızı alabilmeniz için eski kartınızı iade etmeniz, henüz ödemediyseniz aidatınızı ödemeniz gerekmektedir. Bu işlemleri bir başkası aracılığıyla da yaptırabilirsiniz veya dilerseniz kargo yoluyla takip edebilirsiniz. Talepleriniz ve kargo adresiniz için: iro@iro.org.tr